سیلیکات سدیم یکی از ترکیبات شیمیایی است که در ذوب فلزات استفاده میشود. این ترکیبات به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند، در فرایند ذوب فلزات از جمله ذوب آلومینیوم، ذوب فولاد و ذوب آهن استفاده میشوند. در این مقاله به بررسی کاربردهای سیلیکات سدیم در ذوب فلزات میپردازیم. اگر در بخش صنایع ریخته گری فعالیت می کنید و می خواهید فلزاتی در کمترین زمان و کمترین هزینه تولید کنید؛ این مطلب برای شماست. همچنین برای اطلاع از قیمت و خرید سیلیکات سدیم با ما باشید.
علت کاربرد سیلیکات سدیم در ذوب فلزات
تاریخچه کاربرد سیلیکات سدیم در ذوب فلزات به سال 1930 میلادی بر می گردد. در ابتدا از سیلیکات سدیم به عنوان چسب در صنعت ریخته گری استفاده می شد اما با گذشت زمان یعنی در سال 1960 به کاربردن گاز co2 در کنار سیلیکات سدیم رواج پیدا کرد. این روش را میتوان انقلاب بزرگی در صنعت ریخته گری و ذوب چدن، غیرفلزی و فولادی دانست.
در صنعت ریخته گری فلز و به ویژه ریخته گری فولاد، مقدار زیادی سیلیکات سدیم مصرف می شود. از مهم ترین علت کاربرد سیلیکات سدیم در ذوب فلزات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیلیکات سدیم در ذوب فلزات به عنوان مقاوم در برابر آتش و جلا دهنده ظاهر فلز است.
- در فرآیند کلاسیک CO2، قالب ها از شن و ماسه ساخته می شوند و از سیلیکات سدیم به عنوان چسب استفاده می شود.
- واکنش های شیمیایی بین CO2 و سیلیکات سدیم باعث سخت شدن اولیه مخلوط شن و سیلیکات سدیم می شود. مخلوط رطوبت خود را از دست می دهد، پیوندها به یک توده سفت تبدیل می شوند.
- قالب های ساخته شده توسط این فرآیند را می توان بلافاصله مورد استفاده قرار داد و نیازی به پختن ندارند، زیرا در دمای متوسط پوسته سختی را تشکیل می دهند و تخلخل کافی برای انتشار گازهای داغ را ارائه می دهند.
- سیلیکات های سدیم با نشاسته و دکسترین مورد استفاده در تهیه مواد ریخته گری سازگار هستند و جایگزین روغن های گیاهی و رزین های گران قیمتی هستند که برای تشکیل انواع خاصی از قالب ها استفاده می شوند.
- یکی دیگر از کاربرد سیلیکات سدیم در ذوب فلزات به عنوان دفلوکولانت یا روان ساز است. این خاصیت سبب کاهش ویسکوزیته میشود بنابراین از لخته شدن مواد مذاب فلزی جلوگیری میشود.
از جمله کاربردهای سیلیکات سدیم در ذوب فلزات میتوان به استفاده از آن به عنوان یک آلیاژ دهنده در فرایند ذوب آلومینیوم اشاره کرد. سیلیکات سدیم به عنوان یک ماده آلیاژ دهنده در این فرایند استفاده میشود تا ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی فلز بهبود یابد و کیفیت نهایی محصول افزایش یابد. همچنین، این ترکیبات میتوانند به عنوان یک ماده حفاظتی برای فلزها عمل کنند و از اکسیداسیون آنها جلوگیری کنند.
علاوه بر این، سیلیکات سدیم در فرایند ذوب فولاد و آهن نیز کاربردهای متعددی دارد. این ترکیبات به عنوان یک ماده آلیاژ دهنده و حفاظتی در این فرایندها استفاده میشوند تا ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی فلزها بهبود یابد و کیفیت نهایی محصول افزایش یابد. همچنین، سیلیکات سدیم میتواند به عنوان یک ماده ضد اکسیداسیون در این فرایندها عمل کند و از اکسیداسیون فلزها جلوگیری کند.
در نتیجه، سیلیکات سدیم یکی از ترکیبات مهمی است که در ذوب فلزات استفاده میشود. این ترکیبات به عنوان یک ماده آلیاژ دهنده، حفاظتی و ضد اکسیداسیون در فرایند ذوب فلزات مورد استفاده قرار میگیرند و بهبود و کیفیت نهایی محصول را افزایش میدهند. به عنوان یک مهندس یا کارخانه دار، اگر به دنبال بهبود فرایند ذوب فلزات خود هستید، استفاده از سیلیکات سدیم را مطالعه و در نظر بگیریدو
بخش زیادی از کاربرد سیلیکات سدیم در ذوب فلزات به شکل پوششی مطمئن برای قالب های ریخته گری است. واژه مطمئن به این دلیل استفاده میشود که سیلیکات سدیم از سوختن قالب های ویژه ذوب فلزات پیشگیری می کند.
با توجه به وسعت کاربرد سیلیکات سدیم در ذوب فلزات میتوان گفت که مرغوب بودن و درصد خلوص این ترکیب هم نقش فراوانی در استحکام قالب ریخته گری دارد. مجموعه ایران سیلیکات با تولید و عرضه سیلیکات سدیم مناسب برای ریخته گری گامی موثر در جهت رفع عمده نیازهای این بخش از صنعت کشور برداشته است.
جهت دریافت مشاوره رایگان در زمینه خرید سیلیکات سدیم و ثبت نهایی سفارش با شماره های موجود در سایت تماس برقرار کنید.